fredag 29 juli 2011

Skärgårdstransport

På de billösa öarna i skärgården är skottkärra det vanligaste transportmedlet då man ska frakta varor och bagage från bryggan där båten lägger till. Varje öboende familj har sin egen uppställningsplats för skottkärran - och så klart pulkan, som ersätter skottkärran vintertid.
Posted by Picasa

Viking Cinderella i skärgården

Viking Cinderella går förbi söder om Kapellskär, norr om Gräskö.

Måste kännas som att fickparkera hela vägen när man är kapten på en sån färja på väg genom farleden - bara ett muggpapper i marginal på varje sida.

Posted by Picasa

Groda i trädgården

En svensk groda i gräset. Alla svenska grod- och kräldjur är sällsynta eller utrotningshotade. Ät inte grodor.

Detta exemplar är en så kallad Vanlig groda, Rana Temporaria, tillhörande de "bruna grodorna" där även Åkergroda och Långbensgroda ingår.
Posted by Picasa

torsdag 21 juli 2011

Fula utbyggnader på villor

Ute i bonnamarkerna är det inte ovanligt att få syn på hemmagjorda utbyggnader av bostadshus, gjorda helt utan medverkan av någon alls med kunskap om arkitekturestetik och former. Men det är desto mer förvånande och lite tokroligt när man hittar samma fenomen bland tiomiljonerkronorshusen i populära sommarorter vid havet i Bohuslän.  "Fint va - vi har ritat utbyggnaden själva".


Posted by Picasa

tisdag 19 juli 2011

Frigående unghingstar

Frigående unghingstar på Bassholmen i Dragsmark, Bohuslän. Hästarna skeppas över och släpps ut på bete en särskild dag varje vår. Istället för att inhägna hingstarna (och fåren) går de fritt på ön, medan vandrarhemmet och dess trädgård är inhägnade.
Posted by Picasa

måndag 11 juli 2011

Fladdermus i sovrummet

Har du vaknat med en fladdermus sovande på insidan av insektsnätet i fönstret i ditt rum? Det gjorde jag. Den hade flugit in genom ett öppet fönster i ett annat rum, under natten. 

Posted by Picasa

torsdag 7 juli 2011

Ding-a-dong med Big Fat Brass på Liseberg



Blåsorkestern Big Fat Brass på Liseberg spelar den Nederländska Eurovision Song Contest-vinnaren "Ding-a-Dong" från 1975. 7 juli 2011.

The brass band Big Fat Brass at Liseberg amusement park i Gothenburg, Sweden, plays the Dutch winning song "Ding-a-dong" of the 1975 Eurovision Song Contest. July 7, 2011.

onsdag 6 juli 2011

Ostindiefararen - riggdetaljer

Riggdetaljer från Ostindiefararen Götheborg.
I Göteborg.





Posted by Picasa